Через смерть короля в Таїланді дефіцит чорних сорочок

Читать на русском
Таїланд зіткнувся з дефіцитом чорних сорочок, які почали активно розкуповуватись жителями країни у зв'язку з трауром за померлим 13 жовтня королем Пхуміпоном Адульядетом.

Низка рітейлерів Таїланду зіткнулися з дефіцитом чорних сорочок, які почали активно розкуповувати жителі країни у зв'язку з трауром за померлим королем Пхуміпоном Адульядетом.

Про це з посиланням на The Independent, пише «Слово і Діло».

Як зазначає видання, в деяких магазинах сорочки чорного кольору повністю зникли з продажу, а в інших – почали продаватися за завищеними цінами.

Раніше, влада Таїланду пригрозила штрафом у розмірі близько $4 тис. або тюремним ув'язненням торговцям, які будуть підвищувати вартість одягу, придатного для траурних церемоній.

У великих містах були відкриті безкоштовні пункти фарбування одягу в чорний колір, а 17 жовтня уряд Таїланду повідомив, що держбанки виділять кошти на те, щоб розподілити безкоштовні чорні сорочки серед приблизно 8 млн незаможних жителів країни. Програма оцінюється в 400 млн бат (близько $11,5 млн).

Нагадаємо, що король Пхуміпон Адульядет помер у віці 88 років. Він обіймав престол найдовше з усіх нині живих монархів та за всю історію Таїланду.

Зазначимо, що Таїланд зможе отримати нового короля не раніше ніж через рік.

Коронація нового монарха перенесена на невизначений термін і відбудеться тільки після завершення релігійних ритуалів і траурних церемоній з приводу смерті його попередника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: