На хабарі в 19 тисяч гривень спіймали ректора столичного вишу

Читать на русском
Столична прокуратура спільно з Управлінням захисту економіки в місті Києві Департаменту захисту економіки Нацполіції затримала під час одержання хабара ректора одного з вищих навчальних закладів.
Фото з відкритих джерел

Столична прокуратура спільно з Управлінням захисту економіки в місті Києві департаменту захисту економіки Нацполіції затримала під час одержання хабара ректора одного із вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Зазначається, що ректор вимагав гроші в раніше відрахованого студента, працівника одного з телеканалів, за поновлення на навчанні.

З 2017 року керівників шкіл і вишів зобов'яжуть подавати е-деклараціїЗ 1 січня 2017 року, керівники управлінь освіти обласних, Київської міської, районних державних адміністрацій, а також керівники навчальних закладів державної та комунальної форми власності будуть зобов'язані подавати е-декларації.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів задокументовано факт одержання ректором неправомірної вигоди в два етапи на загальну суму 19 тисяч гривень.

Наразі зловмисника затримали, йому готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 368-3 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, у вересні суд арештував майно ректора-хабарника з НАУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: