ГПУ відкрила друге кримінальне провадження проти Єфремова

Читать на русском
Генеральна прокуратура України відкрила нове кримінальне провадження проти колишнього депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова.
Олександр ЄфремовФото: Андрій Товстиженко, ZN.UA

Генеральна прокуратура відкрила друге кримінальне провадження щодо екс-народного депутата від «Партії регіонів» Олександра Єфремова.

Про це повідомив його адвокат Євген Солодко, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Єфремова.

«У п'ятницю, для того, щоб зняти всі чутки щодо так званої справи Єфремова, ми, сторона захисту, виявили дуже цікаві документи. Це змінена й доповнена підозра в знову наявній справі. Ця справа була порушена 8 грудня цього року, тобто буквально минулого четверга», – цитуються слова адвоката на сторінці обвинуваченого.

На підставі чого було відкрите нове провадження, Солодко не знає, але зазначає, що його матеріали виділені з уже наявної справи. Йдеться про скоєння злочинів, передбачених статтями 110 і 258 з позначкою 3 Кримінального кодексу.

Обличчя сепаратизму: найвідоміші провадження за посягання на цілісність УкраїниЄфремов, Александровська, Штепа й Царьов – це далеко не повний список людей, щодо яких в Україні наразі порушені кримінальні провадження за сепаратизм.

«На сьогодні існують уже дві «справи Єфремова» – одна, що порушена 8 грудня, й туди ще додана підозра за статтею 111 та за статтею 341 у різних частинах. А в старій справі, що почалася ще в 2014 році та отримала гучне продовження з моменту затримання Єфремова наприкінці липня цього року, залишилася тільки частина 5 статті 191, яка не передбачає взагалі такого запобіжного заходу, як тримання під вартою», – роз'яснив Солодко.

Адвокат підозрює, що відкриття нового провадження пов'язане з тим, що, згідно з матеріалами першої справи, Апеляційний суд Києва зобов'язаний скасувати тримання Єфремова під вартою.

Нагадаємо, 12 грудня ГПУ завершила досудове розслідування в справі Єфремова. За словами генпрокурора Юрія Луценка, воно має бути передане до суду на початку 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: