Претензії Нідерландів: чому голландці проти та що буде з асоціацією? Оцінка експерта

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Нідерланди завжди дотримувалися позиції недоцільності розширення Євросоюзу й змінювати свої погляди не будуть.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи позицію Нідерландів щодо членства України в ЄС.

«Нідерланди якраз є тією державою, яка завжди ставилася дуже болісно до розширення ЄС і критикувала цей процес. У 2005 році саме Нідерланди стали державою, яка провалила голосування за Конституцію ЄС. У цій ситуації вони продовжують свою політику», – говорить політолог.

Як підкреслив експерт, у першу чергу небажання розширювати ЄС викликане необхідністю захисту нідерландського ринку. На його думку, реальний сценарій для нас у питанні асоціації – просто прийняти позицію Нідерландів.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що Україна стане членом Євросоюзу до 2025 рокуСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

«Нідерланди – не остання держава ЄС, вона відіграє свою важливу роль. Це одна з держав-засновників, тому в цій ситуації очевидно, що ЄС підтримає позицію Нідерландів», – резюмував Кость Бондаренко.

Як відомо, в Нідерландах вимагають, щоб Угода про асоціацію не створювала гарантії безпеки для України. Також вона не має стати кроком на шляху до набуття Україною повноцінного членства в ЄС.

Нагадаємо, в ЄС обіцяють домовитися з Нідерландами в найближчі кілька днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: