Мінкульт готує агентство по забороні проросійських артистів

Читать на русском
Список артистів, які помічені на антиукраїнських висловах, повинен бути створений з наступним накладенням санкцій на них.
Міністр культури Євген Ніщук

Міністерство культури має намір створити агентство для заборони артистів з проросійською позицією.

Про це в інтерв'ю «Громадському» заявив міністр культури Євген Нищук, повідомляє «Слово і Діло».

«Є ідея про створення агентства, яке б здійснювало концертну, театральну та гастрольну діяльність. Функція якого ще була б в тому, щоб виробити ті закони, які б унеможливлювали гастролі, приїзди і професійну діяльність тих людей, які так висловлюються», – сказав Нищук.

Міністр зазначив, що список артистів, які помічені на антиукраїнських висловах, повинен бути створений з наступним накладенням санкцій на них.

«Однозначно список повинен бути, і дуже жорсткий, але я б його в колір не обрамляв. Я б його наповнював санкціями», – сказав Нищук.

За його словами, механізм накладення санкцій на таких артистів повинен бути результатом переговорів з СБУ і з іншими компетентними органами.

Міністерство культури потрібно ліквідувати як пам’ятник Леніну — Лесь Подерв'янськийКультовий український художник та драматург Лесь Подерв'янський заявив, що Міністерство культури України не виконує своїх функцій та його потрібно ліквідувати.

«Звичайно, люди, які принижують гідність української держави, спотворюють українську історію, наших героїв, – однозначно, їм не місце тут», – підкреслив Нищук.

Як раніше повідомлялося, Євген Нищук вважає, що Україна повинна захищати свій інформаційний простір.

Також в Міністерстві культури обіцяють організувати конкурс сценаріїв, за якими в результаті будуть зняті серіал і художній фільм на тему антитерористичної операції на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: