Електоральний пасьянс: кому б українці віддали перевагу на виборах

Читать на русском

Юлія Тимошенко виходить у лідери електоральних симпатій українців: впевнену динаміку зростання її рейтингу вже тривалий час фіксують експерти соціологічної групи «Рейтинг» та Київського міжнародного інституту соціології. За даними перших, станом на літо 2016 року її підтримка складала 15%, а наразі зросла до 17,7%; другі ж улітку поточного року зафіксували 24,3% підтримки Тимошенко з боку виборців. Те ж саме стосується і її політичної сили: наразі, за даними «Рейтинга», за «Батьківщину» готові проголосувати 14,6% опитаних, КМІС дає ще більшу цифру – 19,1%.

При цьому електоральні симпатії, якими володіє Петро Порошенко та його партія, значно скромніші. За самого Президента восени 2016 року готові були віддати голоси 10,7% респондентів (дані соцгрупи «Рейтинг»), за БПП, за даними «Рейтинга» – 10,5%, за даними КМІС – 10,1%.

Третім у разі проведення президентських виборів уже найближчими вихідними став би Юрій Бойко. За нього, як визначили соціологи «Рейтинга», проголосували б 11,5% українців. Та й очолюваний Бойком «Опозиційний блок» також отримав би серйозне представництво у Верховній Раді в разі проведення виборів найближчим часом. Дослідники обох організацій дають йому не менш ніж 9,3% голосів.

Щодо парламенту, то прохідний бар’єр подолали б такі політичні сили, як «Радикальна партія», «Самопоміч», «За життя!», «Громадянська позиція» та «Свобода».

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» показало, як змінювався рейтинг підтримки представників влади в Україні – Президента Петра Порошенка, а також прем’єр-міністрів Арсенія Яценюка й Володимира Гройсмана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: