Після теракту в Стамбулі поліція затримала 235 осіб

Читать на русском
Турецька поліція затримала 235 осіб, у тому числі керівників і членів Народної демократичної партії, за підозрою в причетності до діяльності терористичного угруповання Робоча партія Курдистану.
Фото: www.dailysabah.com

Турецька поліція затримала 235 осіб, у тому числі керівників і членів Народної демократичної партії, за підозрою в причетності до діяльності Робочої партії Курдистану.

Про це заявили в Міністерстві внутрішніх справ Туреччини, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Daily Sabah.

За даними поліції, антитерористична операція проводилася в 11 провінціях країни, включаючи Анкару, Стамбул, Анкару, Ізмір, Адану та Мерсін. Поліція затримала 20 підозрюваних у Стамбулі, 18 – в Анкарі, 25 – в Адані, 36 – у Газіантепі, 5 – у Манісі та 93 – в Мерсині. Ще 68 підозрюваних розшукуються поліцією.

Меркель запропонувала допомогу Туреччині в боротьбі з тероризмомПісля терактів у Стамбулі канцлер ФРН Ангела Меркель запропонувала Анкарі допомогу в боротьбі з тероризмом.

Всім затриманим інкримінують пропаганду тероризму через соціальні мережі та підтримку терористичних організацій. Зазначимо, що Робоча партія Курдистану визнана терористичною організацією в Туреччині, США та країнах Євросоюзу.

Нагадаємо, 10 грудня біля футбольного стадіону в Стамбулі пролунали два вибухи. Напад стався через дві години після того, як уболівальники залишили стадіон футбольного клубу «Бешикташ». Віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмаш заявляв, що метою атак були працівники поліції.

Сьогодні, 12 грудня, міністр охорони здоров'я Туреччини Реджеп Акдаг повідомив про 44 загиблих і понад 150 поранених у результаті вибухів. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання «Соколи свободи Курдистану», що є відгалуженням Робочої партії Курдистану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: