Ультиматуми Лаврова та переговори з терористами: яку гру затіяв Кремль щодо Донбасу?

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Зараз в РФ роблять ставки, які говорять про те, що в Москві прагнуть напряму домовлятися з Вашингтоном.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Валентин Краснопьоров, аналізуючи вимогу очільника МЗС РФ Сергія Лаврова до Києва перейти до прямих переговорів із терористами для вирішення конфлікту на Донбасі.

«Трамп лише входить у свої повноваження, але в Росії вже готують ґрунт. По-перше, щоб пов'язати сирійське питання з українським. По-друге, коли Лавров каже, що без терористів ми не домовимося, це означає, що РФ планує отримати в цій війні все, що планувала від самого початку», – розмірковує аналітик.

На Донбасі немає терористів, там є підконтрольні російські актори з автоматами та регулярні війська.

«Зараз РФ знову починає тиснути, відмовлятися від переговорів, повернення кордонів і буде використовувати складну ситуацію в ЄС та невизначеність Трампа», – констатував Краснопьоров.

«Найбільше Росія тиснутиме через Сирію, де вона дуже залучена, де ситуація вкрай складна, й це будуть пов'язувати з Україною. Наскільки Захід піде на це, поки складно сказати. Скоріш за все, не піде. РФ продовжить грати в свою гру з використанням підконтрольних бойовиків, щоб актуалізувати їх у конституційному полі та запустити процес впливу на внутрішню українську політику», – проаналізував ситуацію Валентин Краснопьоров.

За даними штабу АТО, бойовики не припиняють обстріли українських позицій, порушуючи Мінські ломовленості. В групі «Інформаційний спротив» повідомили, що бойовики готують збройні провокації проти мирного населення.

Водночас у Кремлі заявляють, що сподіваються на відновлення партнерських відносин із Вашингтоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: