«Нафтогаз» не збирається йти на мирову угоду з «Газпромом» – Коболєв

Читать на русском
Мирова угода між Нафтогазом і Газпромом у Стокгольмі неможлива через велику різницю між позиціями сторін.

Голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вважає неможливим укладення мирової угоди з російським «Газпромом» в тяганині між компаніями, яка розглядається в Стокгольмському арбітражі.

Про це він розповів у ефірі телеканалу 3S.tv в понеділок увечері, передає «Слово і Діло».

«Спроб мирової угоди не було. Я думаю, що вона в цій ситуації є неможливою, тому що дуже велика різниця між позиціями сторін, настільки цей арбітраж є політично значущим і важливим, що я б не чекав жодної мирової угоди в цьому конкретному випадку», – вважає голова правління «Нафтогазу».

За його інформацією, сторони завершили усні слухання як за контрактом на поставку, так і за контрактом на транзит газу. Очікувані терміни оголошення рішення: перший квартал 2017 року – за контрактом на поставку, другий квартал 2017 року – за транзитом. При цьому він зазначив, що рішення Стокгольмського арбітражу не може бути оскаржене по суті, а лише в рамках процесуальних порушень у шведському суді.

У «Нафтогазі» назвали ціну на природний газ із ЄвропиУ третьому кварталі цього року «Нафтогаз України» купував природний газ у країнах ЄС за середньозваженою ціною $194 за тисячу кубометрів.

Загальні вимоги «Нафтогазу України» до російського «Газпрому» в рамках тяганини в Стокгольмському арбітражі станом на 31 липня 2016 року склали $28,3 млрд. Загальні зустрічні вимоги «Газпрому» до «Нафтогазу» становлять $38,7 млрд.

Як повідомлялося раніше, усні слухання в об'єднаній справі щодо взаємних позовів НАК «Нафтогаз України» та російського ВАТ «Газпром» за контрактом на поставку газу в Україну були завершені в Стокгольмі, а остаточне рішення очікується до 31 березня 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: