Гройсман назвав граничну ціну на газ для українців

Читать на русском
Гранична ціна природного газу в Україні для приватних домогосподарств дорівнює імпортному паритету – 6879 гривень за тисячу кубометрів.

Інформація, яку поширюють деякі народні депутати про те, що газ для населення продають за ціною 9400 гривень за тисячу кубометрів, є повною нісенітницею.

Таку заяву прем'єр-міністр Володимир Гройсман зробив під час засідання парламенту, повідомляє «Слово і Діло».

«Повна маячня. Повна. Гранична ціна газу в Україні дорівнює імпортному паритету й дорівнює 6879 гривням. Це верхня межа. Якщо в когось, навіть у маленькій фракції, є дешевший газ, прошу його направити для українських громадян», – сказав Гройсман.

«Говорити про роботу й робити роботу – це дві різні речі», – додав він.

Україна прокачала рекордну кількість газу на добу за рікТранзит природного газу територією України в бік ЄС за підсумками 23 листопада зафіксований на рівні 299,167 млн ​​куб. м, що є максимальним показником за 2016 рік.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив, що уряд робить усе, щоб зламати багаторічні схеми вимивання державних грошей до кишень олігархів, які «прикривалися дешевим газом» і привели українців до бідності.

Нагадаємо, що із січня до жовтня 2016 року Україна спожила 23,65 млрд куб. м природного газу, скоротивши таким чином споживання на 8,3% порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: