ВР заборонила російські книги антиукраїнського змісту

Читать на русском
Верховна Рада заборонила розповсюдження на території України друкованої продукції, що пропагує державу-агресора, та обмежила її ввезення з Росії.

Сьогодні, 8 грудня, Верховна Рада України ухвалила закон, яким обмежується поширення на території України російських книг антиукраїнського змісту.

За відповідний закон проголосували 237 нардепів, повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і діло».

Згідно з ухваленими змінами, заборонено випускати та поширювати продукцію, яка пропагує державу-агресора, зокрема її органи влади, представників органів влади, працівників культури та інших сфер держави-агресора, які публічно підтримують окупацію території України.

В Україні відкривають Інститут книгиМіністерство культури України на виконання указу президента запускає в роботу Інститут книги. Організація нестиме нові тенденції поширення моди на читання.

Крім того, заборона поширюється на друковану продукцію, яка містить матеріали, спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу, порушення суверенітету й територіальної цілісності, підрив безпеки.

«Йдеться про те, що при Міністерстві культури буде створена експертна рада, до якої увійдуть визнані фахівці та автори, що будуть аналізувати всі тиражі друкованої продукції з держави-агресора. Якщо там буде міститися популяризація держави агресора, її органу влади, якщо там автори або хтось, хто видав ці книги, є людьми, які підтримали окупацію України, то, звичайно, такі тиражі не будуть допущені на територію України», – заявила голова профільного комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

Нагадаємо, у вересні закон «Про внесення змін до деяких законів про обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» був схвалений Кабміном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: