Кабмін наділить Держкомтелерадіо правом забороняти ввезення книг в Україну з РФ

Читать на русском
Кабмін наділить Держкомтелерадіо правом забороняти антиукраїнську друковану продукцію, яка ввозиться з території держави-агресора або тимчасово окупованих територій України.

Кабінет міністрів України схвалив законопроект щодо надання Державному комітету телебачення й радіомовлення повноважень на заборону ввезення в Україну книг з РФ та окупованого Криму.

Про це повідомив очільник Держкомтелерадіо Олег Наливайко під час засідання уряду, передає «Слово і Діло».

«Метою законопроекту є запровадження механізму обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», – сказав він.

Наливайко додав, що пропонується заборонити в друкованих виданнях пропаганду комунізму, заклики до порушення територіальної цілісності.

Росія веде приховану антиукраїнську кампанію в НАТОПопри обмеження доступу до штаб-квартири Північноатлантичного альянсу у Брюсселі, російські дипломати примудряються проводити приховану антиукраїнську роботу в НАТО.

У червні віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко повідомляв, що Державний комітет телебачення і радіомовлення підготував законопроект про ліцензування в Україні книжок, виготовлених у Росії. Планується, що він буде внесений на розгляд Верховної Ради не пізніше вересня 2016 року.

За його словами, також готуються зміни й до митного законодавства, щоб зменшити норму дозволених до ввезення громадянами книг, яка зараз становить 50 кг на людину.

Раніше Кириленко обіцяв, що книжкова продукція походженням з РФ, яка має пропагандистський характер, не буде надходити в Україну.

Зазначимо, що Російська Федерація розглядає територію сучасної України як історичні російські землі й формує такі погляди російських громадян із дитинства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: