Рада збільшила фінансування державних шахт

Читать на русском
Джерелом фінансування стануть невикористані гроші місцевих бюджетів тимчасово окупованих територій.

Верховна Рада України прийняла законопроект, згідно з яким у державному бюджеті 2017 року фінансова підтримка державних вугільних шахт на покриття собівартості видобутку вугілля збільшена на 1 мільярд гривень.

За ухвалення законопроекту №4744 «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет України на 2017 рік» у першому читанні проголосували 244 народних депутата при необхідному мінімумі в 226 голосів, пише «УНІАН», передає «Слово і Діло».

День шахтаря: вугільна промисловість після окупаціїВ якому стані знаходиться вуглевидобувна галузь і скільки шахт стали жертвами російської агресії на Донбасі.

«Цей законопроект передбачає виділення 1 мільярда гривень, які, зокрема, дозволять врегулювати питання щодо зарплати шахтарів», - сказав автор документа народний депутат Михайло Бондар.

Також депутат повідомив, що джерелом фінансування стануть невикористані гроші місцевих бюджетів тимчасово окупованих територій. У свою чергу представник Міністерства фінансів назвав запропоновані цим законопроектом витрати нереалістичними.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, виділені гроші підуть на покриття собівартості видобутого вугілля, у тому числі витрат на фонд оплати праці. Одержувачами цих грошей стануть державні вугледобувні підприємства.

Раніше повідомлялося, що за підсумками 11 місяців цього року Україна закупила кам'яного вугілля і антрациту (код ТНЗЕД 2701) на суму $1 млрд 295,061 млн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: