Львівські шахтарі погрожують зупинити відвантаження вугілля через борги із зарплати

Читать на русском
Працівники Львівської вугільної компанії мають намір припинити відвантаження вугілля 9 листопада через заборгованість із зарплати.
Михайло ВолинецьФото з відкритих джерел

Працівники Львівської вугільної компанії мають намір припинити відвантаження вугілля 9 листопада через заборгованість із зарплати.

Про це заявив голова Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

«З одного боку, люди в Західній Україні аплодують президенту у зв'язку з тим, що відкрили нове родовище газу. У той же час кілька днів тому шахтарі 10-тої «Нововолинської» перекривали кордон між Польщею й Україною в зв'язку з тим, що ця шахта будується з 89 року, і цьогоріч припиняли фінансування, на майбутній рік не заклали і не планують закладати кошти на добудову. На 9 листопада працівники Львівської вугільної компанії збираються припинити відвантаження вугілля в зв`язку з тим, що заборгованість із зарплати – 3 з половиною місяці, вони зупинять весь Львівсько-Волинський басейн», – розповів Волинець.

З його слів, гірники шахти «Львіввугілля» 10 листопада збираються перекривати кордон-перехід між Україною і Польщею в «Рава-Руській».

Нагадаємо, що міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик не виплатив до Дня шахтаря всі борги із заробітної плати працівникам державних шахт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: