Третина українців вважають себе нездатними боротися з корупцією

Читать на русском

Понад третина українців вважають, що простий громадянин не може зробити для боротьби з корупцією нічого. Такі результати опитування Transparency International, проведеного в 2012-2016 роках. 29% опитаних відповіли, що найпростішим кроком до боротьби з корупцією є відмова давати хабарі, 9% – практика повідомляти про корупцію, 6% – голосування за добропорядних кандидатів або партії, 5% – не замовчувати проблему.

Респонденти зізналися, що найчастіше хабарі вони дають під час звернення до медичних закладів (в 51% випадків), соціальних закладів і установ (19%), закладів початкової чи середньої освіти (10%) і дорожньої поліції (9%).

При цьому в переліку проблем, на які, на думку простих українців, має звернути першочергову увагу уряд, боротьба з корупцією поступається лише підняттю економіки. 69% вважають економічні проблеми пріоритетними до вирішення. Далі йде вирішення питань охорони здоров’я, безпеки, безробіття, злочинності й освіти.

В інших європейських країнах найбільшою проблемою своїх економік назвали корупцію 67% молдован, 66% іспанців, 65% косоварів, 59% словенців.

Нагадаємо, вчора голова Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявив, що для ефективної боротьби з корупцією Україні потрібно надати більше ресурсів НАБУ та НАЗК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: