Геращенко розповіла про «жорстку» розмову між Україною та ЄС

Читать на русском
Україна та ЄС провели відкриту, місцями жорстку розмову під час обговоренні питань лібералізації візового режиму, Угоди про асоціацію та санкцій проти РФ на сьогоднішньому саміті в Брюсселі.

Україна та ЄС мали відкриту й часом жорстку розмову під час обговорення питань лібералізації візового режиму, Угоди про асоціацію та санкцій проти РФ на саміті в Брюсселі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, повідомляє УНН, передає «Слово і Діло».

«Ми виконали все! І сьогодні ми вимагаємо, а не просимо від ЄС виконати свою частину зобов'язань ... Це була відкрита й часом жорстка розмова, де українська делегація дуже чітко відстоювала позиції і щодо «безвізу», і щодо Угоди, і щодо санкцій проти РФ ... Нам потрібні не виправдання, не співчуття й турбота, а чітка, послідовна й відповідальна позиція ЄС», – зазначила Геращенко.

Нагадаємо, президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що безвізовий режим для України залежить від здатності країн-членів ЄС домовитися з приводу механізму тимчасового призупинення дії Шенгенської угоди з третіми країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: