До вересня жодного прориву ані щодо «дорожньої карти», ані щодо «Мінська» не буде – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Як мінімум до вересня наступного року буде обговорюватися питання, як реалізувати Мінські угоди. Що буде потім, залежатиме від результатів виборів та загальної ситуації на сході України й у світі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи врегулювання ситуації на Донбасі та відсутність прогресу в питанні «дорожньої карти».

«Дорожню карту» ухвалюють в рамках «нормандського формату», і якщо щодо Сирії в РФ ставлять на США, то карту для Донбасу обговорюють не з американцями. Є побоювання, що з приводу «дорожньої карти» результату не буде не лише до формування адміністрації Трампа, а й поки не завершиться цикл виборів у Європі», – розмірковує політолог.

Росія ні про що не буде зараз домовлятися. Кремлю потрібно дочекатися, коли піде Олланд.

«Трамп буде сам по собі. З ним будуть домовлятися щодо Сирії, про зменшення санкцій і поліпшення відносин між РФ і США. Американці беруть участь у переговорному процесі й впливають, але поза межами «нормандського формату», – зауважив він.

Щодо Донбасу та Мінських угод, то, на його думку, РФ чекатиме, коли завершаться вибори у Франції, а це буде в травні. Після цього вони можуть чекати виборів у Німеччині у вересні.

«Тому, мабуть, до вересня жодних проривів ані щодо «дорожньої карти», ані щодо «Мінська» не буде. Переговори будуть, а прогрес не передбачається», – проаналізував Володимир Фесенко.

Нагадаємо, після зустрічі очільників МЗС «нормандської четвірки» Павло Клімкін заявив, що переговори були безрезультатними й сторони не знайшли компромісу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: