У Києві працюють 32 фальшивих обмінних пункти валют – НБУ

Читать на русском
НБУ поінформував про виявлені незаконні обмінні пункти правоохоронні органи в особі Міністерства внутрішніх справ України, СБУ та ДФС.

Національний банк України виявив 32 пункту обміну валюти, які розгорнули незаконну діяльність у Києві.

Результат перевірок був отриманий при здійсненні перевірок офіційних обмінних пунктів у жовтні 2016 року, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу регулятора.

«1 листопада 2016 року Національний банк поінформував про виявлені незаконні обмінні пункти правоохоронні органи в особі Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та Державної фіскальної служби України для подальшого оперативного реагування», – йдеться в повідомленні.

Регулятор підкреслює, що не є органом, уповноваженим боротися з незаконними обмінними пунктами. Згідно із законодавством, це належить до компетенції МВС, СБУ та ДФС.

«Головною причиною розвитку цього ринку є існування 2%-го збору до Пенсійного фонду з валютно-обмінних операцій. Нелегальні обмінні пункти не стягують із покупців такий збір, за рахунок чого валюта в цих пунктах продається дешевше, ніж в офіційних», – нагадують в НБУ.

Валютна пара гривня-долар: як змінювався курс протягом рокуОфіційний курс української гривні, згідно з даними НБУ, послабився з 23,77 грн до 25,9 грн за долар США з листопада 2015 року.

Національний банк очікує на ухвалення законопроекту про скасування 2%-го збору Верховною Радою України в другому читанні.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що в Києві з'явилися фальшиві пункти обміну валют.

Нагадаємо, що Україна не потребує чергового траншу кредитної лінії від МВФ, оскільки коштів вистачає. З іншого боку, умови, під які цей транш буде виділятися, також не виконані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: