В Естонії 15 тисяч осіб отримали е-громадянство

Читать на русском
В Естонії за два роки роботи проекту е-громадянства, кількість е-резидентів досягло 15 тисяч.

В Естонії за два роки дії проекту електронного резидентства 15 000 чоловік стали е-резидентами, і заснували в Естонії більше 1000 нових компаній.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За словами президента Естонії Керсті Кальюлайд, е-резидентство викликало за кордоном великий інтерес.

«Тепер слід подумати, як ще активніше залучити державний і приватний сектори в цей процес з метою створення нових послуг, які значно збільшують кількість е-резидентів», - сказала глава держави.

За оцінкою керівника програми е-резидентства Каспара Кор'юса, засновані е-резидентами компанії залишають в Естонії у вигляді податків і зборів понад 4,3 мільйона євро в рік.

«Якщо наші розрахунки вірні, то один євро, вкладений державою в розвиток е-резидентства, дає нашій країні й економіці не менш 43 євро доходу», - сказав він.

«Якщо сьогодні у нас тисячу заснованих е-резидентами компаній, то варто задуматися над тим, що б ми виграли, якщо таких компаній було б в десять або сто раз більше», - сказав Кор'юс.

За словами одного з авторів ідеї, віце-канцлера Міністерства економіки та комунікацій Тааві Котка, в 2017 році очікується різке збільшення кількості е-резидентів.

Електронне резиденство дає іноземцям можливість засновувати в Естонії компанії і користуватися іншими електронними послугами Естонської держави, наприклад, відкрити рахунок в естонському банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: