У Президенти Естонії висунута одна кандидатка

Читать на русском
Єдиним кандидатом на президентську посаду в Естонії стала представниця країни в Європейській рахунковій палаті (головний аудиторський інститут ЄС) Керсті Кальюлайд.

В Естонії єдиним кандидатом на президентську посаду висунута представниця країни в Європейській рахунковій палаті Керсті Кальюлайд.

Про це пише Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Республіканська виборча комісія Естонії в неділю, 2 жовтня, зареєструвала єдиним кандидатом на виборах президента країни 46-річну Керсті Кальюлайд.

Главу держави в Естонії обирають у парламенті. Президент виконує в основному представницькі функції.

Естонія виступає за розміщення техніки НАТО поблизу кордонівМіністр оборони Естонії Ханнес Хансо виступив за розміщення військової техніки НАТО недалеко від кордонів країни.

Для перемоги на виборах Кальюлайд потрібно набрати дві третини голосів депутатів естонського парламенту (Рійгікогу), тобто 68 членів параменту зі 101.

Керсті Кальюлайд є компромісним кандидатом. Її кандидатуру висунули 90 депутатів Рійгікогу, тому спостерігачі дуже високо оцінюють її шанси на обрання.

Нагадаємо, 29 серпня в парламенті Естонії голосували за нового президента.

Парламентський раунд у серпні виявився безрезультатним, після трьох турів голосування в Естонії так і не змогли обрати президента країни.

Право на обрання президента було передано Колегії вибірників, до якої входить 101 депутат парламенту та 234 представники місцевих самоврядувань.

Зазначимо, що на 3 жовтня призначені повторні вибори в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: