Сигнали від США та посилення антиросійських санкцій. Оцінка експерта

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог

Насправді, санкції Канади можна вважати певним сигналом продовження санкційного процесу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Яблонський, аналізуючи розширення санкцій проти РФ з боку Канади.

«Ми бачимо певний скепсис деяких країн. Усі європейські структури й чиновники говорять про санкції, але національні уряди час від часу виступають прибічниками того, що санкції не виправдали себе й діють лише на шкоду економіці. Сигнал від Канади дуже вчасний і підтверджує рішучість однієї зі світових держав», – розмірковує експерт.

Крім того, на його думку, цей крок Канади стане для інших країн поштовхом до продовження санкцій.

США запровадили санкції проти депутатів Держдуми від КримуУ Сполучених Штатах Америки оголосили новий список санкцій, до якого внесли депутатів Держдуми РФ від Криму.

«Канада зазвичай проводить самостійну політику, але багато в чому ця політика співпадає з позицією Штатів», – наголосив він.

Як пояснив експерт, нам слід приймати те, що якщо збройні сутички дають результат досить швидко, то санкції – це зброя довшого використання, й вони дають результат пізніше.

«Хотілося б отримати все й одразу, але цього дуже важко досягти. Тому Україні слід триматися позиції «вимагайте неможливого й ви отримаєте те, чого ви хочете». Цілком нормальний підхід для нас – вимагати продовжувати санкції», – резюмував політолог.

Як відомо, Канада поширила санкції на 15 осіб, 6 з яких є депутатами Державної думи РФ від окупованого Криму. В Кремлі відповіли, що «російська сторона реагуватиме на основі взаємності на такі недружні кроки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: