Росіянин судитиметься з телецентром за «отуплення населення»

Читать на русском
Житель Москви подав в суд на російський телецентр Останкіно за отуплення населення і вимагає відшкодувати моральну шкоду.

Житель Москви подав в суд на російський телецентр «Останкіно» за «отуплення населення» внаслідок просмтора телепередач, і вимагає відшкодувати моральну шкоду в розмірі 1 мільйона рублів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА новини».

«Я подав до суду на Останкіно. (Вимагаю) моральну шкоду за «отуплення населення» програмами, які вони виробляють», - сказав позивач Роман Масленников.

У своєму позові москвич вказує, що постійно дивиться телевізор і останні кілька років «став відчувати залежність від щоденного перегляду телевізійних передач». «Якщо я в день не дивлюся телевізор хоча б 30 хвилин, мій настрій різко погіршується, знижується апетит і тим самим порушується обмін речовин у всьому організмі», - вказує позивач. Після цього Масленников вирішив дивитися телевізор щодня мінімум дві години.

У Великобританії заблоковані рахунки Russia TodayРосійський телеканал Russia Today не може скористатися фінансовими засобами на своїх банківських рахунках в британській юрисдикції через блокування всіх рахунків.

«Так, протягом шести місяців я дивився телевізор більше двох годин в день і прийшов до такого висновку, що рівень мого інтелекту значно впав, у мене різко погіршилася пам'ять, і я не можу згадати, чим і що я робив на днях», - пише в своєму позові Масленников, відзначаючи, що отримав «погіршення розумового здоров'я», а його розумові процеси загальмувалися через надлишкової інформації, яка транслюється телевізором у вигляді реклами, телешоу, новин, серіалів.

Позивач вимагає суд зобов'язати ФГУП ТТЦ «Останкіно» відшкодувати йому моральну шкоду в 987,6 тисячі рублів і зобов'язати компанію проінформувати споживачів про заподіяння шкоди здоров'ю шляхом перегляду телевізійних передач.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення раніше заборонила ретрансляцію ще чотирьох російських телеканалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: