ЗСУ проведуть навчання на півдні України, незважаючи на будь-які погрози – АП

Читать на русском
Речник АП з питань АТО Андрій Лисенко зазначає, що погрози не можуть зашкодити планам України щодо військових навчань.

Збройні сили України будуть проводити навчання на території України згідно зі своїм планом, незважаючи на будь-які погрози.

Про це повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло».

«Щодо якихось погроз і тому подібного, то це не може перешкодити тим планам, які ЗСУ та конструктори військового озброєння будуть проводити на території суверенної України», – сказав Лисенко на брифінгу в середу.

«Україна – суверенна правова держава. Всі бойові навчання та випробування проходять у суворому плановому порядку. Все, що стосується міжнародних договорів і попереджень, Україна виконує відповідно до цих норм. І все, що заплановано, буде обов'язково проведено», – додав Лисенко.

На уточнення щодо дій України в разі, якщо РФ дійсно почне збивати українські ракети та пускові установки, він підкреслив, що «в нас є національна територія України, на якій ми будемо проводити всі навчання, а також бойові випробування, й ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити».

Раніше повідомлялося, що Кремль пригрозив відповісти ракетним ударом у разі проведення навчань ЗСУ поблизу кордонів Криму.

Нагадаємо, що навчання з повітряними стрільбами в південній частині країни пройдуть у період із 1 до 2 грудня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: