У Херсонській області виростили рис із рекордною врожайністю

Читать на русском
Рекордного врожаю вдалося досягти завдяки ізраїльській системі крапельного зрошення, що дозволить не лише забезпечити потреби України в рисі, а й вийти на інші ринки.

У Скадовському районі Херсонської області зібрали рис з урожайністю 10 тонн із гектара за середньої врожайності в країні в 6 тон із гектара.

Про це під час форуму «Україна-Ізраїль 2016. 25 років дипломатичних відносин: від загальної спадщини до спільного бачення», розповів директор компанії Netafim Ukraine Сергій Савранський, передає «Слово і Діло» з посиланням на Agravery.

«Середня врожайність цієї культури в інших умовах в Україні – до 6 тонн із гектара. Причому набагато гіршої якості», – говорить він.

Досягти високого результату вдалося завдяки ізраїльській системі крапельного зрошення. Це дозволить не лише забезпечити потреби України в рисі, а й вийти на інші ринки.

У Херсонській області почнуть збирання українських комбайнівУ Херсонській області України почнуть випускати сучасні комбайни на базі машин німецької фірми Claas.

«У нас і проблема з рисом. Деякі наші фермери вміють його правильно й високоврожайно виростити, зібрати, але продати нікуди ... Хоча це високорентабельна культура. Тому шукаємо виходи на ринок ЄС», – додав експерт.

Нагадаємо, що українські аграрії планують встановити рекорд зі збору зернових у 2016 році – 64 млн тонн.

Як повідомлялося раніше, за дев'ять місяців 2016 року експортовано сільськогосподарської продукції на 10,4 мільярда доларів, що склало 40,2% від загального обсягу національного експорту за цей період.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: