ЄС обговорить запуск Мінського процесу з Білоруссю

Читать на русском
Країни Європейського союзу готові обговорити запуск Мінського процесу, ініційований Олександром Лукашенком.

Країни Європейського союзу готові обговорити ініціативу президента Білорусі Олександра Лукашенка запустити Мінський процес.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми звернули увагу на цю пропозицію, на створення такого формату, але поки не можемо коментувати це. Як тільки ми отримаємо більше інформації, то всі 28 країн-членів ЄС обговорять цю ініціативу і приймуть рішення», - сказала глава представництва Європейського союзу в Білорусії Андреа Вікторин.

Як заявляв Лукашенко, зустрічаючись з делегацією комітету з економічної політики і безпеки Ради ЄС в Мінську, Білорусь стурбована наростаючим антагонізмом між ЄС і Росією.

Лукашенко заявив про готовність організувати вибори на ДонбасіПрезидент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність Мінська організувати вибори на Донбасі.

«Не можу не сказати про нашу занепокоєність наростаючим антагонізмом між Євросоюзом і Росією. Нам в Білорусії спостерігати за цим і боляче, і тривожно. Розуміючи, що ні вам, ні Росії, тим більше нам це не потрібно при тих величезних проблемах, які сьогодні існують в світі, і які треба вирішувати разом», - сказав Лукашенко.

Президент запропонував запустити миротворчий «мінський процес» для врегулювання відносин між Сходом і Заходом. «Свого часу для розрядки у відносинах між Заходом і Сходом потрібен Гельсінський процес, який в результаті привів до створення ОБСЄ. Давайте, щоб поліпшити атмосферу взаємин держав, подумаємо про оновлення Гельсінського процесу і спробуємо запустити миротворчий процес, можливо, «мінський процес», - зазначив білоруський лідер.

Нагадаємо, народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фриз вважає, що Кремль готується до масштабної провокації проти України на території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: