Журналіст «Дождя»: у співробітника «МДБ ДНР» московський говір

Читать на русском
У співробітника так званої МДБ ДНР московський акцент. Про це розповів журналіст російського телеканалу Дождь Сергій Єрженков, якого разом із колегою затримали в Донецьку бойовики.
Сергій ЄрженковФото: staroetv.su

У співробітника так званої «МДБ ДНР» московський акцент.

Про це розповів журналіст російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков у інтерв'ю «Громадському радіо», повідомляє «Слово і Діло».

Він разом із колегою був затриманий у Донецьку бойовиками.

За словами журналіста, в день, коли їх затримали, 25 листопада, бойовики всіляко підкреслювали, що «вивозять їх не в ліс і не вдягають їм мішки на голову», а везуть до будівлі «МДБ».

У «ДНР» звільнили журналістів «Дождя»Терористи ДНР звільнили кореспондентів телеканалу Дождь Сергія Єрженкова і Василя Полонського. Вони зникли ввечері 25 листопада в окупованому бойовиками ДНР Донецьку.

«І в цей самий момент, коли ми їхали, одного з цих людей я відразу ідентифікував як москвича за «москальским» говором, яким і я володію. Тобто головний, який представився як Сергій Миколайович, скоріш за все, був куратором із Москви або ФСБ. Наприкінці, коли він уже відправляв нас через кордон, він просив передати привіт Саші... Напевно, мав на увазі Бородая», – розповів Єрженков.

«І потім він також сказав: «Головне нам із вами – не зустрічатися в одних московських ресторанах», – додав журналіст.

Нагадаємо, ввечері 25 листопада в окупованому бойовиками «ДНР» Донецьку зникли кореспонденти телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков і Василь Полонський. Перед зникненням Полонський встиг повідомити, що їх затримало «МДБ ДНР». Пізніше окупанти повідомили про відправлення журналістів на територію Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: