У Донецьку зникли журналісти російського опозиційного каналу

Читать на русском
В окупованому бойовиками Донецьку пропали двоє журналістів опозиційного російського каналу Дождь.
Василь Полонський и Сергій Єрженков

У Донецьку пропали кореспонденти опозиційного російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков і Василь Полонський. Вони перестали виходити на зв'язок в п'ятницю, 25 листопада.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Дождь».

Перед зникненням Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана «Міністерством державної безпеки» так званої Донецької народної республіки. На гарячій лінії «МГБ ДНР» «Дождю» повідомили, що в п'ятницю арештів відомство не виробляло.

Знімальна група Дощу отримала акредитацію для роботи в Донецьку як в СБУ України, так і в «Міністерстві інформації ДНР». Кордон «ДНР» журналісти пройшли в четвер з території України. На території «ДНР» журналісти «Дождя» планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту телеканалу. У четвер вони записали інтерв'ю з колишнім секретарем «Ради безпеки ДНР» Олександром Ходаковським.

Сепаратисти оприлюднили персональні дані українських журналістівПерсональні дані понад 20 українських журналістів з`явилися на сепаратистському сайті Трибунал. Возмездие настанет.

Сам Ходаковський заявив «Дождю», що «здогадується, що журналістів затримали для профілактичної бесіди, тому що прес-секретар [«прем'єр-міністра» «ДНР» Олександра] Захарченка перевищила свої повноваження і дала акредитацію журналістам «Дождя» без відома самого Захарченка» . Сама Олена Алексєєва, помічниця Захарченка, сказала, що не знає про затримання журналістів.

Радник ватажка так званої «Донецької народної республіки» Олександра Захарченка письменник Захар Прилєпін повідомив, що затриманих в самопроголошеній ДНР журналістів «Дождя» Сергія Єрженкова і Василя Полонського скоро звільнять.

«Інформація одна: все буде добре. Проблем ніяких немає особливих. Зараз розберуться, а завтра вранці буде все відмінно. Просто випустять з ранку або через півгодини. Випустять просто - і Досвідос. Все буде добре. Я подзвонив, мені сказали, що все добре, все без проблем. Все добре», - сказав Прилєпін.

Нагадаємо, СБУ на даний момент нічого не відомо про переговори з обміну затриманого і арештованого в РФ за підозрою в шпигунстві українського журналіста Романа Сущенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: