Горбатюк назвав кількість обвинувальних вироків у справі Майдану

Читать на русском
Начальник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк назвав кількість обвинувальних вироків у справі Майдану.
Сергій Горбатюк

Начальник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що суди винесли 35 обвинувальних вироків у справі Майдану.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«На сьогоднішній день ми маємо вже 35 обвинувальних вироків. Крім того, ще відносно 120 осіб розглядається в судах. Якщо ця процедура буде швидше в судах рухатися, якщо у нас буде дійсно дієва процедура заочного судочинства, то будуть і вироки до наступної річниці теж », - сказав він.

Горбатюк поскаржився на тиск і перепониКерівник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що на нього тиснуть для встановлення контролю над економічними провадженнями.

Крім того, Горбатюк зазначив, що на сьогодні є проблема із заочним судочинством, в яке потрібно внести зміни.

«Нинішня процедура виписана з такими недоліками, що дозволяє її застосовувати. Тому що можуть уникнути відповідальності саме організатори», - уточнив він.

За його словами, Генпрокуратура підготувала зміни в заочне судочинство, які найближчим часом будуть внесені на розгляд Верховної Ради.

Нагадаємо, Адміністрація Президента отримала виклик на допит на 29 листопада Петра Порошенка в справі про злочини проти активістів Євромайдану в січні-лютому 2014 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: