Американські вчені пригрозили Трампу звільненням

Читать на русском
Американські вчені пригрозили Дональд Трамп звільненням у відповідь на його намір скоротити витрати на науку.

Новообраний президент США Дональд Трамп висловив намір скоротити фінансування програм кліматичних досліджень. На це відреагували американські вчені.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на 24.ua.

Трамп неодноразово критично висловлювався про дослідження, пов'язаних зі зміною клімату планети. Крім того, одним з передвиборних обіцянок мільярдера було прискорення сланцевої революції, незважаючи на екологію. Республіканець підкреслив, що його не цікавить проблема глобального потепління, яка, на його думку, занадто політизованою.

Реакція від учених не змусила себе чекати. Директор Інституту космічних досліджень NASA імені Годдарда Гевін Шмідт пригрозив Трампу своєю відставкою, якщо республіканець почне згортати кліматичні дослідження.

«Моя ідея дуже проста - клімат планети змінюється, і, звичайно, можна намагатися заперечувати це, призначати на високі посади осіб, які не думають про це. Але в будь-якому випадку за природою завжди буде останнє слово», - Зауважив Шмідт.

За словами Шмідта, рішення щодо скорочення або повного урізання кліматичних досліджень NASA приведуть до того, що у відставку подасть не тільки він, а й багато співробітників агентства і інших наукових агентств США, які підтримають його рішення.

Нагадаємо, через два тижні після перемоги на виборах президента США підтримка Дональда Трампа зросла до 47%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: