Рада скасувала мито на електромобілі в Україні

Читать на русском
Верховна Рада України ухвалила законопроект щодо скасування мит з транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

Верховна Рада України ухвалила законопроект щодо скасування мит із транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

Відповідний проект закону (№1674) підтримали 233 народні депутати, передає «Слово і Діло».

«Депутати підтримали скасування ввізного мита на електромобілі», – написала у Twitter прес-служба партії «Блок Петра Порошенка».

Засновник проекту Shooter.ua Костянтин Євтушенко заявив, що даного рішення громадськість та різні асоціації, пов'язані з електромобілями, чекали майже рік.

«За цей рік було зроблено багато дій, спрямованих на популяризацію електромобілів! Це більше сотні тест-драйвів, зібрань, пробігів, засідань і найважливіше – збільшення кількості власників електроавтівок», – написав Євтушенко у Facebook.

За його словами, тепер залишилося чекати на крок від автовиробників та автоділерів, які створили «бардак на авторинку».

«Потім розвиток інфраструктури та полегшення її встановлення, і, можливо, проект «Український електромобіль та електробус», – додав засновник проекту.

Він також переконаний, що відтепер Renault, Nissan, Mercedes, BMW, Audi та Tesla зможуть зайти в Україну офіційно й виштовхнути з ринку «сірі поставки старих і вбитих електромашин».

Крім того, Євтушенко нагадав, що ПДВ щодо електромашин будуть розглядати наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: