Туреччина виділяє Україні фінансування, про яке домовилася ще Яресько

Читать на русском
Угода про кредитування була підписана 15 лютого 2016 року для допомоги Україні в кризовий період.

Кабінет міністрів Туреччини затвердив угоду про виділення Україні кредиту в розмірі $50 млн.

Про це йдеться в повідомленні офіційного вісника уряду Туреччини Resmi Gazete, передає «Слово і Діло» з посиланням на Anadolu.

«Кабінет міністрів Туреччини на підставі звернення Казначейства затвердив угоду про виділення Україні кредиту в розмірі 50 мільйонів доларів», – йдеться в повідомленні.

Кредит надається на п'ять років із фіксованою ставкою 2,5% річних.

Україна ризикує залишитися без траншу МВФ через гальмування реформ – ГонтареваГолова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що в 2017 році економічна й фінансова стабільність у країні може опинитися під загрозою через заморожування співпраці з МВФ.

Нагадаємо, Україна і Туреччина підписали кредитний договір про виділення Україні $50 млн кредиту на фінансування загального фонду Державного бюджету. Документ 15 лютого 2016 року підписали тодішній міністр фінансів України Наталія Яресько та представник Секретаріату казначейства апарату прем'єр-міністра Турецької Республіки.

Як повідомлялося, сьогодні, 25 листопада, Угорщина виділила Україні довгостроковий кредит у 50 мільйонів євро на облаштування прикордонної інфраструктури українсько-угорського кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: