Питання ратифікації асоціації з ЄС може вирішитися на саміті в грудні – Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко розраховує, що питання ратифікації Угоди про асоціацію з Євросоюзом буде розглянуте на саміті ЄС у грудні.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що питання ратифікації Угоди про асоціацію з Євросоюзом буде розглянуте на саміті ЄС у грудні.

Про це пише «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Сподіваюся, що під час саміту ЄС ми зрушимо питання ратифікації для того, щоб вона (Угода – Ред.) нарешті запрацювала в повному обсязі, як із 1 січня цього року працює Угода про ЗВТ з ЄС», – сказав Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером у Брюсселі в четвер.

Порошенко знову закликав ЄС до продовження санкцій проти РФПрезидент Петро Порошенко закликав Євросоюз до подальшої співпраці. Глава держави також закликав до продовження економічних санкцій на адресу РФ.

Він також зазначив, що на переговорах у четвер лідери ЄС та України констатували значний прогрес в імплементації Угоди про асоціацію ще до повної ратифікації. Крім того, за його словами, на переговорах був досягнутий прогрес щодо процесу подальшої імплементації Угоди про асоціацію.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко в рамках саміту Україна-ЄС у Брюсселі провів переговори з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем, головою Європейської Ради Дональдом Туском та головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: