На посади суддів Верховного суду претендують понад 1160 суддів

Читать на русском
Половина з суддів, які претендують на посади у Верховному суді, раніше не працювали в системі.

На посади суддів Верховного суду України претендують більш ніж 1160 суддів, половина з яких не працювали в системі.

Про це повідомив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, пише «ЛИГА.net», передає «Слово і Діло».

«Здається, на ранок вчорашнього дня було 1164 ... 50%– це судді, 22% – адвокати, 14% – наукові співробітники, а решта в різний час працювали і адвокатами, і науковими співробітниками. Я вважаю, що це надзвичайно високий відсоток. Я не очікував, що такий високий відсоток людей, що не є суддями, звернуться із заявами про намір брати участь у конкурсі», – сказав він.

Верховний суд просить КС визнати судову реформу неконституційноюПроцедури ліквідації спеціалізованих судів та конкурсного відбору не відповідають Конституції України, вважають у Верховному суді.

За його словами, для всіх кандидатів створена електронна черга й щодня у ВККС надходять документи. Очікується, що подача документів завершиться 9 грудня. Сам конкурс пройде в кілька етапів. Перший – анонімний тест і практичне завдання, другий – співбесіда за результатами дослідження досьє кандидатів.

Раніше Козьяков заявив, що українська судова система очистилася на 30% з літа цього року.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України долучиться до процедури добору суддів, нового Верховного суду України й оцінюватиме претендентів на наявність корупційних ризиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: