НАБУ перевірятиме кандидатів до нового Верховного суду

Читать на русском
Антикорупційне бюро обіцяє не допустити проникнення в нову судову владу людей з корупційними ризиками.

Національне антикорупційне бюро України приєднається до процедури добору суддів, нового Верховного Суду України буде оцінювати претендентів на наявність корупційних ризиків.

Про це в середу домовилися директор бюро Артем Ситник і голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів україни (ВККСУ) Сергій Козьяков, повідомляється на сайті НАБУ, передає «Слово і Діло».

«НАБУ як правоохоронний орган, який виконує аналітичну функцію, буде брати активну участь у процесі формування Верховного Суду України.

НАБУ почало перевірку 20 декларацій чиновниківЗа словами глави НАБУ, станом на вчора три народних депутати звернулися з проханням перевірити свої декларації або декларації своїх колег.

Ми підписали Меморандум з Вищою кваліфікаційною комісією суддів – тому будемо використовувати свої можливості для того, щоб максимально вивчити кандидатів і не допустити проникнення в нову судову владу людей з корупційними ризиками», - сказав Ситник.

Нагадаємо, що 7 листопада ВККСУ оголосила конкурс на 120 посад суддів у новому Верховному Суді України. З них 30 посад — у Касаційному адміністративному суді, 30 – в Касаційному суді, 30 – в кримінальному Касаційному суді і ще 30 – в Касаційному цивільному суді.

Нагадаємо, що 30 вересня конституційні зміни в частині правосуддя і новий закон «Про судоустрій і статус суддів» вступили в силу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: