Клімкін назвав цілі саміту Україна-ЄС

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що розглядатимуть на саміті Україна-ЄС.
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що на саміті Україна-ЄС розглянуть питання про лібералізацію візового режиму та ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

«Я вважаю, що ключовий акцент повинен бути зроблений на ситуації на Донбасі, на російській агресії, на продовження санкцій, ... на питаннях, які пов'язані з окупованим Кримом», - сказав Клімкін у неділю ввечері.

Міністр зазначив, що на саміті планується підписання між Україною і Європейським Союзом меморандуму про співпрацю в енергетичній сфері, а також продовження фінансової допомоги від ЄС для підтримки реформ в Україні.

Глава МЗС поінформував, що крім питання про лібералізацію візового режиму між ЄС і Україною буде також порушено питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. «У нас зараз дуже тісні переговори ... і ми сподіваємося найближчим часом вийти на позитивне рішення з цього питання», - зазначив він.

Нагадаємо, віце-президент США Джозеф Байден і Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови 16 листопада обговорили підготовку до саміту Євросоюз-Україна, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: