Данилюк зізнався, звідки братимуть гроші на підвищення мінімалки до 3200 гривень

Читать на русском
Глава Мінфіну повідомив, що мінімальну зарплату на рівні 3200 гривень отримають понад 2,5 млн людей в приватному секторі.

Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає рішення підвищити мінімальну заробітну плату до рівня 3200 гривень збалансованим.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

«Рішення про збільшення мінімальних зарплат є збалансованим. Тобто додаткових витрат з бюджету не передбачається», - зауважив міністр.

«Це фінансується за рахунок того, що частина зарплат виходить з тіні, і на ці зарплати будуть оплачені додаткові податки, за рахунок яких буде збільшення мінімальної зарплати. Ми все прорахували, ми підійшли досить консервативно, розуміючи, що заходи детінізації не завжди на 100% ефективні», - повідомив Данилюк.

Також, за його словами, ніякі статті Держбюджету урізати не будуть.

«Тільки за рахунок виведення зарплат з тіні», - наполіг він.

Як заявив Глава Мінфіну, мінімальну зарплату на рівні 3200 гривень отримають понад 2,5 млн людей в приватному секторі, і це призведе до того, що будуть виплачуватися додаткові податки в бюджет, до Пенсійного фонду, місцевих бюджетів.

«Ці фонди будуть використані, щоб підняти зарплати для вчителів і лікарів», - додав Данилюк.

Нагадаємо, на початку вересня Володимир Гройсман планував підвищити заробітну плату, але лише до рівня 1762 грн.

Наразі, прем'єр стверджує, що негативних економічних наслідків через збільшення мінімальної заробітної плати до рівня 3200 гривень не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: