Олланда звинувачують у розголошенні секретної інформації

Читать на русском
Президента Франції Франсуа Олланд звинуватили у розголошенні військової таємниці з секретного документа.
Франсуа Олланд

Президента Франції Франсуа Олланда прокуратура країни звинуватила в розголошенні військової таємниці з секретного документа.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.net».

Прокуратура Парижа розпочала попереднє розслідування у справі про розголошення державної інформації, підозрюваним в якому став президент Франції Франсуа Олланд.

Як повідомляється, причиною розслідування послужила стаття в газеті Le Monde, в якій цитувався документ з грифом «секретно» і йшлося про бомбардування Сирії французької авіацією в серпні 2013 року. Стаття вийшла під назвою «День, коли Барак Обама кинув Олланда». 30 серпня Франція відмовляється від бомбардувань, так як президент США Барак Обама не підтримав ініціативу Парижа. Пізніше, в інтерв'ю журналістам газети Le Monde, Олланд розповів про цей епізод.

Як повідомляють журналісти, скаргу в паризьку прокуратуру подав депутат від опозиційної партії республіканців Ерік Сіотті. Прокуратура вже звернулася до Міністерства оборони Франції з проханням дати роз'яснення з приводу секретності згаданого документа.

Раніше делегація українського відомства взяла участь в 22-му засіданні спільної українсько-французької комісії з питань двостороннього оборонного співробітництва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: