Українська сторона наполягає на своїй правоті в інциденті з «Бєлавіа»

Читать на русском
В СБУ та Украерорусі визнали дії своїх співробітників такими, що відповідають внутрішнім і міжнародним нормам, за підсумками аналізу інциденту з літаком авіакомпанії Бєлавіа.

За результатами аналізу інциденту з літаком авіакомпанії «Бєлавіа» в Службі безпеки України та ДП «Украерорух» визнали дії своїх співробітників такими, що відповідають внутрішнім і міжнародним нормам.

Про це йдеться у відповідях служб на інформаційні запити «Українських новин», передає «Слово і Діло».

Так, у державному підприємстві обслуговування повітряного руху України («Украерорух») повідомили, що провели аналіз ситуації.

«Підтверджено, що диспетчер управління повітряним рухом діяв відповідно до міжнародної практики», – йдеться у відповіді.

Білорусь оприлюднила переговори екіпажу «Бєлавіа» з українською стороноюБілоруські ЗМІ оприлюднили розшифровку запису переговорів екіпажу літака Бєлавіа з диспетчером аеропорту Київ, який вимагав розвернути літак.

В СБУ ж відзначили, що їхні співробітники взагалі не давали жодних вказівок диспетчерам. Спецслужбою була отримана інформація про можливу загрозу національній безпеці, про що відразу ж повідомили диспетчерам «Украероруху». Однак до того часу літак уже злетів у повітря. Після перевірочних заходів було з'ясовано, що загроза нацбезпеці локалізована.

«Під час зв'язку диспетчера з літаком співробітники СБУ не перебували в диспетчерській і жодних додаткових вказівок не давали. СБУ діяла в межах компетенції для гарантування безпеки країни та її громадян», – йдеться у відповіді спецслужби.

Як відомо, 10 листопада прес-служба президента Білорусі повідомила, що основною темою телефонної розмови Петра Порошенка та Олександра Лукашенка став інцидент із вильотом літака авіакомпанії «Бєлавіа», який був повернутий до Києва під загрозою підняття в повітря винищувальної авіації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: