«Антонов» оскаржить рішення російського суду щодо мільйонної виплати міністерству оборони РФ

Читать на русском
Міноборони РФ звернулося до московського суду з позовом про стягнення неустойки за прострочення виконання зобов'язань із проведення дослідно-конструкторських робіт зі створення військово-транспортного літака Ан-70.
REUTERS

Державне підприємство «Антонов» збирається подавати апеляцію на рішення Арбітражного суду Москви, який зобов'язав «Антонов» виплатити 180,3 мільйона рублів (близько 70 мільйонів гривень) Міністерству оборони Росії.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», яке зв'язалося з прес-службою держпідприємства, передає «Слово і Діло».

В «Антонові» уточнили, що спочатку Міноборони РФ вимагало стягнути з компанії 753,3 млн рублів.

Рада реструктуризувала борг «Антонова»Верховна Рада України ухвалила закон про реструктуризацію заборгованості державного підприємства «Антонов».

У 1989 році між Міноборони РФ і заводом «Антонов» був укладений договір на дослідно-конструкторські роботи зі створенню літака Ан-70.

У травні 2015 року тодішній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив, що Україна припиняє військово-промислове співробітництво з Росією, після чого Міноборони РФ подало позов до суду. 19 листопада позов частково задовольнив Арбітражний суд Москви.

Зазначимо, що з вересня 2012 року до березня 2014 року РФ не брала участі у випробуваннях.

У 2006 році Міністерство оборони РФ вперше офіційно заявило про вихід із програми Ан-70, мотивуючи це тим, що основним російським військово-транспортним літаком є Іл-76.

У січні 2015 року Ан-70 взяли на озброєння ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: