Гройсман попередив про жорстку реакцію на створення дефіциту ліків

Читать на русском
Рішення Кабміну про справедливі ціни на ліки в Україні набуває чинності з 1 січня 2017 року.

Рішення Кабінету міністрів про справедливі ціни на ліки в Україні набуває чинності з 1 січня 2017 року. При цьому штучного дефіциту на ринку та підвищення цін бути не має.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з представниками фармацевтичної галузі, передає «Слово і Діло».

«У нас є більш ніж місяць, щоб провести всі необхідні заходи для втілення в життя рішення уряду», – заявив він.

При цьому Гройсман попередив фармацевтичні компанії з приводу штучного створення дефіциту.

Через відсутність ліків в Україні щодня вмирають 1,5 тисячі людей – експертНестача препаратів в країні призводить до того, що багато хворих помирають саме із-за відсутності необхідного лікування.

«Я про такі випадки знаю, й думаю, що вони точно не принесуть нічого корисного ініціаторам таких кроків. Якщо ми відчуємо, що хтось із гравців ринку або намагається створити штучний дефіцит ліків, або несумлінно виконувати наше рішення, або завищувати ціни ... В нас не буде іншого виходу. Принцип такий: бачу ціль – не бачу перешкод», – зазначив прем'єр, додавши, що хоче все-таки партнерських відносин між владою та компаніями.

Раніше повідомлялося, що в Держбюджеті на 2017 рік загальні витрати на охорону здоров'я збільшуються на 8,2 мільярда гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: