В Києві реконструюють ще десять вагонів метро

Читать на русском
У 2016 році в рамках Кіотського протоколу ПАТ Крюківський вагонобудівний завод передано ще 15 вагонів на модернізацію.

Корпорація Itochu з Японії готова модернізувати ще 10 вагонів Київського метрополітену, а також зацікавлена ​​в будівництві столичного метро.

Про це повідомляють у прес-службі мера Києва Віталія Кличка за підсумками зустрічі з керівництвом Itochu в Токіо, передає «Слово і Діло».

«Itochu готова продовжити співпрацю й комплексно модернізувати ще 10 вагонів за рахунок інших проектів, на які були передбачені кошти міждержавною угодою між Україною та Японією і які з різних причин не були реалізовані в Україні», – сказав мер.

Уточнюється, що на модернізацію вагонів необхідно 265,4 млн грн. Загальний розмір невикористаних коштів – близько 960,4 млн грн.

«Сподіваюся, ми погодимо це питання з нашим урядом, тому що дуже хочемо, щоб ці 10 вагонів були модернізовані в рамках «зелених інвестицій», – підкреслив Кличко.

За словами мера столиці, в рамках виконання Кіотського протоколу в 2014-2015 роках у Києві модернізували 120 вагонів столичного метрополітену. Це дозволило продовжити термін їх експлуатації на 20 років та економити до 40% електроенергії.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв у травні відкрити перехоплюючий велопаркінг на метро «Лівобережна»Сказано 28 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Мер Києва нагадав, що в 2016 році в рамках Кіотського протоколу на модернізацію генеральному виконавцю робіт – ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» – передано ще 15 вагонів.

Itochu також виявила інтерес до будівництва метро в Києві. За словами керівників корпорації, найближчим часом її фахівці збираються до Києва для вивчення умов можливих проектів.

Як повідомлялося раніше, київська влада проводить конкурс із відбору банків для розміщення банкоматів на 49 станціях столичного метрополітену.

Також Київський метрополітен не розглядає питання підвищення або зміни тарифу на проїзд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: