Порошенко ветував закон про держпідтримку кінематографії

Читать на русском
Порошенко пропонує доопрацювати механізм надання державної субвенції для повернення частини витрат при виробництві фільму.

Президент України Петро Порошенко ветував ухвалений 22 вересня Верховною Радою законопроект «Про державну підтримку кінематографії в Україні» та вніс до нього свої пропозиції.

Про це повідомляється на сайті Адміністрації Президента, передає «Слово і Діло».

Президент наголошує на необхідності посилення державної підтримки кінематографії в Україні. Розвиток і реформування національного кінематографа передбачені Стратегією сталого розвитку «Україна-2020».

Сьогодні відбуваються позитивні зрушення у сфері кіно – щорічно збільшується бюджетне фінансування на створення й розповсюдження національних фільмів.

У прокат виходять різножанрові стрічки, що успішно представляють кінематограф України на престижних світових та європейських фестивалях, реалізується програма з відновлення української класики й, що надзвичайно важливо, зростає глядацький попит на вітчизняні фільми.

Крім того, проектом Державного бюджету України на 2017 рік передбачено 500 млн грн на розвиток українського кінематографа.

Глава держави зазначає, що закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», який надійшов на підпис, безумовно, має низку позитивних норм, які сприятимуть створенню умов для розвитку кіновиробництва, впровадження прозорих процедур здійснення фінансування проектів, закладе основу для забезпечення прав інтелектуальної власності тощо.

Водночас Президент повернув цей закон до Верховної Ради України з пропозиціями для доопрацювання з метою приведення його положень у відповідність до вимог Конституції України, Бюджетного кодексу України, в узгодження з нормами інших законодавчих актів.

Президент вважає за доцільне доопрацювати запропонований законом механізм надання державної субвенції для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених суб'єктом кінематографії при виробництві фільму, з урахуванням принципів, визначених бюджетним і податковим законодавством, виклавши його в окремому законі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: