Україні повернули право представляти фільми на «Оскар»

Читать на русском
Україна не змогла в 2015 році висунути кандидата на отримання Оскара, так як Американська кіноакадемія не встигла схвалити новий український оскарівський комітет.

Американська Академія кінематографічних мистецтв і наук схвалила оскарівський комітет України, надавши йому право подавати національний фільм на премію «Оскар» в категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України, передає «Слово і Діло».

«Визнання Українського оскарівського комітету Американської кіноакадемії повертає Україну до участі в боротьбі за найпрестижнішу кінопремію», – наводить прес-служба слова голови Держкіно з питань кіно Філіпа Іллєнко.

В ОБСЄ прокоментували заборону російського кіно в УкраїніЗа словами Дуні Міятович, Україна досягла прогресу в свободі ЗМІ, а такі закони, як заборона російського кіно, його підривають.

Нагадаємо, що в минулому році Україна не змогла висунути кандидата на отримання престижної нагороди, так як Американська кіноакадемія не встигла офіційно схвалити новий український оскарівський комітет.

Раніше повідомлялося, що міністр культури України Євген Нищук планує створити в Україні спеціальний Культурний фонд, в який його відомство направить гроші, заплановані фінансування мистецьких заходів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: