ОБСЄ про мітинг під НБУ: за участь в акції платили по 10 доларів

Читать на русском
Спостерігачі місії ОБСЄ підтвердили факт того, що акція 15 листопада під Нацбанком була проплачена.

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ розповіли, що, за словами демонстрантів, за участь в акції протесту 15 листопада в Києві під будівлею НБУ передбачалася грошова винагорода.

Про це йдеться в звіті ОБСЄ, передає «Слово і Діло».

За даними спостерігачів Організації, які стежили за розвитком подій, в акції взяли участь близько 1200 осіб, 70% з яких були жінками похилого віку.

Протестують усі: експерти оцінили мітинги в КиєвіПолітичні експерти проаналізували протестні настрої в суспільстві та проведення масових мітингів у столиці.

«Члени місії бачили, що біля натовпу стояли приблизно 20-30 молодих чоловіків у цивільному одязі, які зупиняли людей, що намагалися залишити демонстрацію, й питали їх, куди вони направляються. Ці молоді люди також зупинили спостерігачів, заявивши, що вони є членами «групи швидкого реагування» політичної партії «За життя». Два демонстранта порізно розповіли спостерігачам, що за участь у демонстрації їм заплатять суму, рівну в еквіваленті 10 доларам», – йдеться в звіті.

Тако, відомо, що за порядком під час акції протесту стежили близько 100 правоохоронців.

Нагадаємо, вчора в столиці пройшли два мітинги – під НБУ та Верховною Радою. Мітингувальники стояли під прапорами партії Євгена Мураєва «За життя» та ініціативи Геннадія Балашова «5.10».

Організатором всього, що відбувалося, називали лідера «Батьківщини». Юлія Тимошенко свою причетність заперечує.

Як повідомляється, протести в столиці з ініціативи різних організацій, профспілок і політсил заплановані до 24 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: