Холодницький розповів, скільки проваджень розслідує САП

Читать на русском
У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі назвали кількість проваджень, що розслідуються.
Назар Холодницький

На сьогодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідує близько 300-350 кримінальних проваджень, пов'язаних із корупцією.

Про це в інтерв'ю «Цензор.НЕТ» розповів керівник САП Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

«Понад 300... 350 (кримінальних проваджень, пов'язаних із корупцією – Ред.). Зараз не готовий назвати цифру», – заявив він.

За його словами, на жовтень було заплановано 17 проваджень, але до суду пішло менше, оскільки «почалися різні процесуальні моменти». Холодницький додав, що сторона захисту часто затягує процес ознайомлення з матеріалами.

«Ще специфіка – чи не у всіх процесах, де ми завершуємо слідство, ми маємо звертатися до суду щодо обмеження сторони захисту для ознайомлення з матеріалами справи. Тому що сторона захисту постійно зволікає. Це її право, але ми маємо їх обмежити своїм правом. У нас до суду пішло лише 5 або 6 справ. Зараз на листопад заплановано 12 справ, за якими завершено слідство. Наприклад, слідство завершено щодо ОПЗ. Суд мав відбутися ще в жовтні, але сторони досі ознайомлюються з матеріалами. Ми звернулися до суду й він зобов'язав адвокатів ознайомитися зі справою до 11 листопада», – додав керівник САП.

Нагадаємо, раніше підозрюваний у справі Одеського припортового заводу заступник керівника держпідприємства Микола Щуріков вийшов з-під домашнього арешту. Пізніше Національне антикорупційне бюро повідомило про завершення досудового розслідування в цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: