Онищенко міг отримати російське громадянство – САП

Читать на русском
Депутат від Волі народу Олександр Онищенко міг отримати громадянство Росії. Про це заявили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі й подали запит до РФ.
Олександр ОнищенкоФото з відкритих джерел

Депутат від «Волі народу» Олександр Онищенко міг отримати громадянство Росії.

Про це в Facebook написав глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

«Перевіряємо інформацію про отримання українським народним депутатом Онищенком паспорту громадянина Російської Федерації, тому, не чекаючи рішення Інтерполу сьогодні мною як старшим прокурором – процесуальним керівником погоджено та скеровано компетентним органам Російської Федерації запит про міжнародну правову допомогу з метою подальшої його видачі українській стороні», – написав він.

Онищенка оголосили у всеукраїнський розшукАнтикорупційні органи оголосили у всеукраїнський розшук нардепа Александа Онищенка і готуються передати депутата в міжнародний розшук.

Холодницький додав, що з нетерпінням чекає на повернення депутата-втікача, попри те, що «не очікує від країни-агресора швидкого розгляду запиту».

У коментарі «Українській правді» Онищенко відповів Холодницькому, що не отримував російського громадянства, а наразі перебуває в Лондоні.

Нагадаємо, Інтерпол не оголосив Онищенка в розшук, а він поскаржився до цієї міжнародної організації на політичне переслідування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: