Україна вийшла з переддефолтного стану – Гройсман

Читать на русском
За підсумками третього кварталу економіка України виросла на 1,8 відсотка, що в уряді сприймають як позитивний сигнал.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про подолання переддефолтного стану української економіки, що відбилося в недавніх прогнозах рейтингового агентства Fitch.

Про це очільник уряду сказав на засіданні Кабміну в середу, передає «Слово і Діло».

«Фактично ми вийшли з переддефолтного стану, в якому Україна перебувала кілька років у зв'язку з військовою агресією ... Це хороший сигнал, коли ми піднялися в цьому рейтингу (рейтинг Fitch – Ред.). З іншого боку, ми бачимо, що ми маємо сьогодні економічне зростання й за кварталом ми бачимо 1,8% зростання. Я розумію, що це не дуже відчутно для українських громадян, але це позитивні сигнали того, що українська економіка починає відроджуватися й ми починаємо економічне зростання», – сказав прем'єр.

Fitch спрогнозував курс гривні до долара на кінець рокуМіжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує ослаблення валютного курсу гривні до долара США за підсумками поточного року до 26 грн за долар.

Нагадаємо, що 12 листопада міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах із рівня «ССС» до «В-».

Fitch також поліпшив прогноз зростання економіки України з 1,1% в 2016 році до 2,5% в 2017 році з подальшим зростанням до 3% у 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: