Україна скоротила експорт свинини в 20 разів

Читать на русском
Україна в січні-вересні 2016 року скоротила експорт свинячого м'яса в 20 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 2 тисяч тонн.
Фото з відкритих джерел

Україна в січні-вересні 2016 року скоротила експорт свинячого м'яса в 20 разів порівняно з аналогічним періодом минулого року – майже до 2 тисяч тонн.

Про це повідомила прес-служба Асоціації свинарів України, пише «Слово і Діло».

Україна встановила рекорд з експорту кавунів і диньУ вересні поточного року Україна збільшила експорт баштанних на 21% або до 7,9 тис. тонн в порівнянні з аналогічним місяцем 2015 року, що є рекордом за останні сім років.

Згідно з повідомленням, експорт свинини за аналогічний період минулого року становив близько 41 тис. тонн. У прес-службі пояснила, що на обсяги експорту негативно вплинула втрата російського ринку та епідемія надзвичайно небезпечного вірусного захворювання – африканської чуми свиней, що ускладнює пошук нових партнерів на світових ринках.

За даними експертів, за звітний період Україна експортувала близько 18 тис. тонн живих свиней, що становить близько 2,02 млн дол. На сьогодні основним імпортером вітчизняних свиней є Грузія. При цьому Україна постачає на зовнішні ринки всього 0,2% від загальних обсягів свого поголів'я.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за сім місяців 2016 року українські виробники експортували 1 тис. тонн свинини, що в 25 разів менше, ніж у 2015 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: