Пєсков зізнався, в чому феноменальна схожість Путіна та Трампа

Читать на русском
Прес-секретар президента РФ розповів, у чому схожість Володимира Путіна та новообраного президента США Дональда Трампа.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зізнався, що концептуальні підходи в зовнішній політиці Володимира Путіна та новообраного президента США Дональда Трампа дуже схожі.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «РБК-Україна».

«Якщо ви згадаєте відповідний уривок із виступу Путіна на нещодавньому Валдайському форумі й порівняєте це з відповідним уривком зі вчорашнього виступу Трампа, коли він вийшов уже після того, як стало відомо, що він президент, вони сказали однакові основні посили щодо зовнішньої політики, й це вражає», – сказав Пєсков на одному з центральних каналів.

При цьому, він нагадав слова республіканця: «Для мене головне – це Америка й інтереси Сполучених Штатів Америки, але ми будемо готові вибудовувати відносини й вести діалог із будь-якою країною настільки, наскільки ця країна буде готова».

За словами Пєскова, Путін неодноразово висловлювався аналогічно, говорячи про безумовний пріоритет для нього національних інтересів РФ.

Вибір американців і наслідки для України: чи варто чекати союзу Трампа з Путіним?Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова розповів, як вплине на Україну перемога Трампа на виборах у США.

«Ось це феноменально, наскільки вони, виходить, близькі в своєму концептуальному підході до зовнішньої політики. І це, напевно, є хорошою основою для поки вельми помірного оптимізму в тому плані, що хоча б почнеться діалог для того, щоб ці авгієві стайні в наших двосторонніх відносинах почати розгрібати», – заявив він.

Пєсков також додав, що плекати ілюзій ніхто не збирається й на швидкий ефект налагодження відносин поки що розраховувати не доводиться.

Як відомо, під час виборчої компанії в РФ не приховували, що підтримують Трампа. У Держдумі новину про перемогу республіканця зустріли оплесками.

Своєю чергою, Путін привітав Трампа з перемогою, висловивши надію на поліпшення відносин між країнами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: