Бальчун поскаржився на відсутність можливості впливати на рішення в «УЗ»

Читать на русском
Керівник УЗ Войцех Бальчун поскаржився на відсутність механізмів звільнення тих чи інших працівників.
Войцех БальчунФото: UNIAN

Глава правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун заявив, що йому потрібні дієві механізми впливу на рішення на підприємстві та чіткий механізм звільнення керівників.

Про це він розповів у інтерв'ю «Новому времени», повідомляє «Слово і Діло».

«Я хочу вчергове підкреслити, що якщо мене хочуть оцінювати за результатами роботи, то я повинен мати можливість впливати на рішення. Рішення про призначення членів правління ухвалюються на рівні Кабінету міністрів і я постійно борюся за те, щоб до його складу увійшло якомога більше фахівців, професіоналів, які будуть підтримувати процес реформування. Це питання ще не закрите», – зазначив Бальчун.

За його словами, якщо йому не створять відповідних умов, то його діяльність на цій посаді буде марною. Глава правління «УЗ» додав, що він уже відчуває опір реформам.

«Опір реформам відчувається, в тому числі на середньому рівні керівництва – серед директорів департаментів, окремих підрозділів, регіональних залізниць, виробничих підприємств. Всі ці люди мають підписатися під програмою реформ. Адже так не буває, щоб прийшов один чарівник і змінив трьохсоттисячну армію. Армія має піти за керівником. Протидія змінам зараз величезна», – заявив він.

Крім того, Бальчун поскаржився, що він не може «позбутися непотрібних людей», які блокують зміни на держпідприємстві. За його словами, правові норми українського законодавства не дають йому такої можливості.

НАБУ викрила злочинну схему в «Укрзалізниці»Національне антикорупційне бюро затримало трьох посадовців Укзалізничпостачу, які розкрали 20 млн гривень.

«Навіть якщо я зловлю когось на серйозному порушенні службових обов'язків, то не зможу позбутися такої людини. Я можу запустити дисциплінарну процедуру, зробити догану, дати шанс виправитися тощо. Це дуже складно», – розповів Бальчун.

Нагадаємо, раніше за участю працівника «УЗ» стався скандал. Директор із вантажних перевезень і логістики «Укрзалізниці» Іван Федорко не впорався з керуванням і вилетів на зустрічну смугу, зіштовхнувшись з автомобілем фотокореспондента видання «Лівий берег» Максима Левіна. Як повідомили свідки, після ДТП працівник «УЗ» зник із місця події, а знайшли його пізніше в одній із київських лікарень. Після цього Федорка було звільнено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: